Eerste hulp bij kerstpakket kiezen

Als je dit artikel leest dan behoor je waarschijnlijk tot de groep mensen die niet al in augustus heeft nagedacht over de eindejaarsgeschenken en deze al vroeg heeft besteld. Inmiddels naderen de feestdagen en heb je misschien stress over het kiezen van het juiste kerstpakket. Daarin sta je niet alleen. Er begint nu een run te ontstaan op de cadeaus voor medewerkers en relaties. In dit artikel helpen we jou om te ontdekken welk pakket het beste past bij de mensen in en om jouw organisatie. Zo maken we de keuze eenvoudig voor je. Onze eerste tip is lees snel verder en ga ook snel aan de slag met het regelen van de cadeaus. Nu is er nog volop keuze en kun je de leukste opties nog bestellen.

Bedenk wat je mensen leuk vinden

Sta eens stil bij de mensen voor wie je het kerstpakket gaat uitkiezen. Wat vinden zij leuk? Is er een gemeenschappelijke deler te vinden zodat je makkelijk een geschenk kan kiezen waar iedereen blij van wordt? Kun je een cadeau kiezen met een knipoog naar de bedrijfsactiviteiten? Heb je geen antwoord dat helpt om je keuze te vereenvoudigen? Kies dan voor een cadeau waarbij mensen zelf hun geschenk kunnen uitkiezen. Je hoeft dan alleen een budget vast te stellen en dan rollen er allerlei opties uit. Iedereen kan dan zijn eigen cadeau uitkiezen. Zo weet je zeker dat iedereen blij is.

Bestel nu je kerstpakket

We gaven het in de inleiding al aan. Wacht niet te lang met het bestellen van een kerstpakket voor de mensen in je bedrijf en je relaties. Je bent niet de enige die op zoek is naar leuke attenties en hoe sneller je overgaat tot actie, hoe meer keuze je hebt. En dan is het ook van je lijstje af. Het kost veel energie om steeds een actiepunt op je lijst te hebben staan en dat door te schuiven. Beter meteen afhandelen, dan ben je ervan af.

Laat mensen blijken dat je blij bent met ze

Met een kerstpakket kun je mensen laten zien dat je ze waardeert en dat je de relatie en hun inzet op prijs stelt. Bezuinig daarom nooit op de kerstpakketten. Je kunt beter een paar euro per geschenk extra uitgeven. Dat verdien je altijd terug. Iedereen wordt blij van een blijk van waardering en dat geldt ook voor het krijgen van een attentie. Maak er een mooi geschenk van waarvan je weet dat het waarde heeft voor de ontvangers.

Maak het kerstpakket persoonlijk

Je maakt het geven en krijgen van een kerstpakket nog leuker als je het persoonlijk maakt. Dat kan op allerlei manieren. Je kunt een persoonlijk briefje bij het geschenk doen waarbij je iemand bedankt voor de inzet en de relatie. Overhandig de geschenken persoonlijk aan mensen. Dat kun je tijdens een borrel doen om samen het jaar af te sluiten en te toasten op een nieuw jaar of tijdens een etentje met personeel. Op die manier maak je het geven van een presentje nog feestelijker.

Ook een relatiegeschenk kopen doe je bij ons!